Finom, mutatós és gyorsan elkészíthető! Kicsik és nagyon szeretik!
Hozzávalók
-
30 dkg liszt
-
12 dkg porcukor
-
20 dkg vaj vagy margarin
-
1 db tojás
-
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A lisztet, a tojást a porcukrot és a vajat (vagy margarint) összegyúrjuk.
Majd két részre osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az egy evőkanál kakaót!
A két tésztát körülbelül egyforma nagyságúra nyújtjuk, aminek a vastagsága kb. 0,5 cm.
Majd egymásra helyezzük a 2 lapot és szépen feltekerjük! Majd kb. fél órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni!
Fél órás pihentetés után kb. 0,8 mm-es szeletekre vágjuk és a 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük!
Tippek-trükkök: Amikor a 2 lapot összerakjuk érdemes egybenyújtani a sodrófával így elkerülhetjük, hogy szétnyíljon sütéskor a csigánk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: