Málnadzsem

Linzer csiga

Finom, mutatós és gyorsan elkészíthető! Kicsik és nagyon szeretik!

Hozzávalók

 
  1. 30 dkg liszt
     
  2. 12 dkg porcukor
     
  3. 20 dkg vaj vagy margarin
     
  4. 1 db tojás
     
  5. 1 evőkanál kakaópor
     

Elkészítés

A lisztet, a tojást a porcukrot és a vajat (vagy margarint) összegyúrjuk.

Majd két részre osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az egy evőkanál kakaót!

A két tésztát körülbelül egyforma nagyságúra nyújtjuk, aminek a vastagsága kb. 0,5 cm.

Majd egymásra helyezzük a 2 lapot és szépen feltekerjük! Majd kb. fél órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni!

Fél órás pihentetés után kb. 0,8 mm-es szeletekre vágjuk és a 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük!

Tippek-trükkök: Amikor a 2 lapot összerakjuk érdemes egybenyújtani a sodrófával így elkerülhetjük, hogy szétnyíljon sütéskor a csigánk!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!